دکتر علی فاتحی نیا رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اظهار داشت: هرگونه رفتار مخاطره آمیز مانند کشتار غیرمجاز دام، آلوده شدن به خون و ترشحات دام مبتلا، گزش کنه، جدا کردن کنه از بدن دام، له کردن کنه در دست و... می تواند باعث بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شود.
فاتحی نیا تصریح کرد: برای پیشگیری و مقابله با این بیماری شهروندان گوشت را از مراکز عرضه مجاز و دارای مهر و برچسب دامپزشکی تهیه کنند.
وی با بیان اینکه با هرگونه ذبح غیرقانونی دام جلوگیری و برخورد قانونی خواهد شد، افزود: کشتار دام ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش مهمی در پیشگیری از شیوع این بیماری دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی ابرکوه، تب بالا، درد ناحیه پشت، درد مفاصل، درد معده، استفراغ، قرمزی چشم ها، صورت و گلو و خونریزی در سقف دهان، زردی و در مواردی لکه های بزرگ کبود رنگ روی بدن و خونریزی شدید را از علائم بیماری تب کریمه کنگو عنوان کرد.
فاتحی نیا خاطرنشان کرد: روزانه یک تن گوشت قرمز در کشتارگاه دام شهرستان ابرکوه با نظارت مأموران، ذبح شرعی و بهداشتی می شود.
گفتنی است شهرستان ابرکوه دارای یک کشتارگاه دام ، 20باب مغازه عرضه گوشت قرمز، 17باب مغازه عرضه گوشت سفید، یک واحد بسته بندی مواد غذائی، سه باب سردخانه است که همگی تحت نظارت های شبکه دامپزشکی قرار دارند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 11,مارس,2025